15. huhti, 2019

Perussuomalaiset

Huh,huh olipa vaali-ilta. Perussuomalaiset tulivat lopussa todella kovaa. Heidän kasvutarinansa hakee vertaistansa Suomen vaalihistoriassa. Pitää muistaa, että vuosi sitten he olivat gallupeissa vielä Vihreiden ja Vasemmistoliiton takana. Jotta päästäisiin tälläiseen lopputulokseen, niin silloin ollaan tehty paljon asioita oikein. Kuvassa yksi asia. Heli Rantasen vaalityö näkyi todellakin Helsingin katukuvassa. Hänen tiiminsä toimi todellakin yhteen ja teki rutkasti töitä.

Vaikka Antti Rinne voitti vaalit, niin voitto tuntuu varmasti tappiolta. Vaalituloksen olisi pitänyt olla paljon parempi. Antti Rinne sössi asiat loppusuoralla. Odotan vain Timo Harakan avautumista asiasta. Lähes kaikki olivat sitä mieltä, että juuri Antti Rinne oli todella huono ja sekava vaalitenteissä.

Juha Sipilää käy sääliksi - mielestäni hän ei ollut nin huono, kun tulos antaa ymmärtää. Hänestä tuli sylkykuppi kansan keskuudessa. Teki kovan tuloksen työvoimapolitiikassa, mutta sitä ei nyt silti arvostettu. Ehkä seuraavan hallituskauden jälkeen arvostetaan.

Kokoomuskin teki nousujohteisen kampanjan ja otti torjuntavoiton, josta ansiot menee Petteri Orpolle.

Keskustaakin surkeampi vaalitulos oli Ylelle. Heidän galluppinsa Helsingin vetovoimaisemmista ehdokkaista oli suorastaan ala-arvoinen. Ihmettelin tuota jo ennen vaaleja ja eilen se muuttui todeksi. Ylen pitäisi olla puolueeton. Ei päässyt läpi feministipuolueen ehdokkaat, eikä moni muukaan tuon ennusteen mukaan. Pekka Haaviston piti olla ylivoimainen ehdokas Helsingissä. Kuinka kävikään, tuli muuan Jussi Halla-aho ja käveli rauhallisesti ja vakaasti Haaviston yli. Ville Niinistön mukaan vihreiden piti olla vaalien jälkeen maan suurin puolue. Ei tullut paraatimarssia Uralille. Itse en ole Perussuomalaisten kannattaja, mutta vaalien suurimmalle voittajalle pitää antaa silti heidän ansaitsemansa arvo. Ainakaan iltapäivälehdet eivät eilen sitä tehneet ja tässä oli lopputulos.

#anttirinne #sdp #vaalit #vaali2019 #jussihallaaho #persut #perussuomalaiset #gallup #yle #vihreät #pekkahaavisto #eduskuntaehdokas #juhasipilä #keskusta #iltapäivälehdet #kokoomus #petteriorpo #vasemmistoliitto #liandersson #timoharakka