6. huhti, 2019

Ilmastomarssi

Tänään on tass marssittu ilmaston puolesta Helsingissä. En tiedä miten hyödyllistä tuo on. Tullaan kotonta autolla ja joukkoliikenteellä. On tehty plakaatteja, jotka ovat nyt roskiksessa tai kaupungin kaduilla. Eikö olisi ollut järkevämpää tuolla joukolla puhdistaa kaupungin rantoja muovsta ja muita roskista. Olisi tuolla joukolla saatu paljon enemmän aikaa. Ai niin, ne vaalit tulevat kohta ja tämä taisi olla ihan puhtaasti poliittinen liike.

Viikolla luin kuinka nykysin pidetään Suomessakin kokouksia ilmastoahdistukseen. Myös Aalto yliopistossa on ollut aiheesta keskusteluryhmä.  Uutisten mukaan se aiheuttaa vihaa, surua ja syyllisyyttä. Pahimillaan ahdistus voi lamauttaa. Onko sillä helppo saada sairauslomaa. Onko hyvä kaksi vai neljä viikkoa.

Eikö silloinkin voisi olla hyvä mennä pienten purojen ja ojien luo keräämään muoviroskia. Eikö raitisilma ja suoritettu työ olisi parasta terapiaa. Älä kuuntele mitä muut sanovat, vaan tee itse ympäristötekoja. Ainakaan minun mielestäni ympäristötekoja ei synny mielenosoituksissa, vaan ihan ihmisten jokapäiväisessä arjessa. Meidän pitäisi tuoda uudestaan työpaikat pois Kiinasta lähemmäksi suomalaisia ihmistä ja luopua turhista myymäläpakkausista. Silläkin tavalla saisimme paljon aikaan, sen sijaan että alkaisimme ensimmäisenä verottomaan maitoa. Meidän tuontimme kasvaa kokoa ajan Kiinasta, mikä on maailman suurimpia saastuttajia. Eikö vähentämäälä selvästi Kiinan tuontia siirreltäisi jo suuria vuoria. Kaksinaismoralismi tuntuu olevan tämän päivän politikkojen hyve. Ei nähdä pitemmälle, vaan lähelle ja yritetään kärjistää tavisten arkea. Silti  Arkadianmäelle valittujen pitäisi huolehtia suomalaisten arjesta ja hyvinvoinnista. 

#arki #vaalit #vaalit2019 #ympäristöteko #ilmastomielenosoitus #mielenosoitus #muovi #muoviroska #3maitovero #maito #politikko #myymäläpakkaus #kiina  #suomalainen #tavis #kaksinaismoralismi #tuonti #kiinantuonti #saastuttaminen #suuretvuoret #arkadianmäki #arki #taviksenarki #ilmastoahdistus #aaltoyliopisto