3. huhti, 2019

Maahanmuutto

Eilen MTV pääministeritentissä puhuttiin jopa maahanmuutosta. Selvästi kävi ilmi, että Antti Rinne ja Pekka Haavisto oli maahanmuutto asiassa selvästi vasemmalla, Orpo ja Sipilä suunnilleen keskellä ja Halla-aho selvästi oikealla. Haavisto ja Rinne antaisivat myös paperittomille oleskeluvan, kun Oprpo ja Sipilä poistaisivat kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat heti Suomesta.

Hukkasiko Jussi Halla-aho eilen parhaan mahdollisuutensa? Orpo ja Sipilä sanoivat, että turvapaikkakriisi on Suomessa ohi. Eikö tähän olisi Halla-ahon pitänyt iskeä tähän kiinni todella tiukasti? Emme voi sanoa, että maahanmuuttokriisi olisi mitenkään ohi. Sen seuraukset näemme vasta kymmenien vuosien päästä. Montako maahanmuuttajaa on silloin työttömyystilastoissamme ja paljonko se Suomelle maksaa? Miten heidän lasensa ovat sopeutuneet yhteiskuntaan ja saavatko enää omat vahuksemme ja lapsemmpe hoivaa. Viime viikolla sanomalehdessä arvoitiin Suomessa olevan 1400000 maahanmuuttajaa 2030.

Vielä eilenkään ei puhuttu sitä mitä maahanmuutto Suomelle todella maksaa. Luvut on luvattu virallisesti ilmoittaa, mutta eihän niitä ole koskaan näkynyt. Olemme ainoastaan saaneet lukea niitä Iltalehden blogeista Pauli Vahteran kommentoimina. Valtiovalta pimittää tässä asiassa luvun selvästi kansalta.

Hauskaa oli tänään se, miten eri iltapäivälehdet antoivat hyvin erilaisen arvion eilisen vaalitentinin onnistujista. Lukekaa itse ne ja muodostakaa oma mielipiteenne. Kuitenkin molemmat lehdet olivat tehneet tehneet artikkelit huomattavasti paremmin kuin Ylen artikkeli Helsingin ehdokkaista. Se artikkeli oli selvästi poliittinen rimanalitus.

Tänään alkaa ennakkoäänestys. Tällä kertaa on mahdotonta sanoa etukäteen, kuka on vaalien voittaja. Sen näemme vasta 13.4! Tiukat vaalit on selvästi tulossa, joten äänestäkkä.

#vaalit #vaalit2019 #eduskuntavaalit #eduskuntavaalit2019 #petteriorpo #pekkahaavisto #juhasipilä #anttirinne #paulivahtera #maahanmuutonhinta #maahnamuutto #iltapäivälehdet #iltasanoma #iltalehti #yle #ylehelsinginehdokaat #rimanalitus #poliittinenrimanalitus #pääministeritentti #mtv #mtvpääministeritentti