5. helmi, 2019

Yayoi Kusama

Yayoi Kusaman tarina on myös oikea tuhkimotarina. Hän muutti Yhdysvaltoihin luomaan taiteellista uraa, Jossain vaiheessa hänet jollain lailla huomattiin, mutta sitten hänet taas unohdettiin. Ei ollut helppoa luoda uraa naisena ja japanilaisena. Hän eli pitkään köyhyydessä. Järjestettyään alastontapahtumia New Yorkissa, joilla oli poliittinen päämäärä hänestä tuli halveksittu. Ei pelkästään Yhdysvalloissa, mutta myös Japanissa ja kotikaupungissaan Matsumotossa. Myös hänen vanhemmat hyljeksivät häntä. Kuitenkin hän nousi tuhkasta kuin Fenix-lintu ja hänestä tuli hyvin suosittu Yhdysvalloissa ja Japanissa. Myös oman kaupunkinsa museossa on Kusaman töitä tarjolla. Lapsetkin kuulemma menevät ensimmäisenä katsomaan museossa Kusaman töitä.

On jännä miten hänen vanhimmat työnsä eivät kiinnosta niin paljon yleisisöä. Samoin on itseni laita. Myönnä, että vanhemmat työt ovat teknisesti huomattavasti parempia. Kuitenkin uudemmissa avangarde maalauksissa on upeita värejä. Ne ovat hiukan rosoisia ja lähellä Fol Artia, minkä takia itse pidän niistä niin paljon. Sellaisen ottaisin kotiini, ellei lompakossani olisi vain tuulen huuhtelemia heiniä. On aika kornia, että Kusama on nyt maailaman suosituin elävä naistaiteilija. Hän kertoi elokuvissa, että hänen on koko ajan maalattava ja luotava uutta. Siitähän sen todellisen taiteilijan tuntee. On hienoa nähdä Kusaman taidetta. Sillä on selvästi voimaannuttava vaikutus minuun. Elä paremmin ja elä hymyillen.

#voimaannuttava #kusamayoyoi #art #avantgarde #painting #60s #contemporaryart #hammuseum #modernart #modernartmuseum #ham #japanilaiset #japani #yhdysvaallat #yhdysvaltalaiset #matsumoto #köyhyys #museum #museo #museokortti #hymy #eläparemmin