12. loka, 2018

Emma

Elen kävin sukeltamassa Emman syövereihin. Huomasin, että museo oli valittu vuoden museoksi Suomessa. Onnittelut hienosta saavutuksesta. Omassakin museoluokituksessani Emma oli korkealla sijalla 2017, eli sijalla kuusi ja nousee varmasti tämän vuoden listalla.

Paljon oli taas museossa katsottavaa. On aina hieno asia, kun museossa huomaa näyttelyyn tulleen lisää uusia esineitä. Tässä suhteessa Bryk/Wirkkala katseluvarasto on yliveto. Nytkin melkein meinasi lirahtaa vähän housuun, kun näki Tapio Wirkkalan mahtavia monumentaalisia mallipiirrustuksia "City of future 2000" mitkä oli tehty Brysselin maailmannäyttelyyn 1958. Kyllä vaan Tapio Wirkkala oli loistava ja monipuolinen suunnittelija. Huippuja olivat myös hänen vaimonsa Rut Brykin Arabialle tekemät herkät keramiikkatyöt. Miten moderneja ne ovat vieläkin, ei ole aika purrut niihin. Tapio Wirkkala ja Rut Bryk säätiötä saamme kiittää siitä, että nämä hienot esineet ovat esillä katseluvarastossa Emmassa. Jos haluaa saada ihmiset käymään usein samassa museossa on esineiden ja näyttelyiden vaihduttava usein. Tällä kertaa myös Wirkkalan hopeatöitä oli esillä Suomen Kellomuseossa Emman ensimmäisessä kerroksessa.

Kuvan työ Rut Bryk katseluvarasto Emma.

#emma #museo #museokortti #vuoodenmuseo #vuodenmuseo2018 #emma #weegee #rutbryk #tapiowirkkala #katseluvarasto #visiblestorage #bryssel #cityofthefuture #maailmannäyttely #1958 #suomenkellomuseo #hopea #hopeaesine #hopea #mallipiirrustus Keramiikkatyö #arabia