5. syys, 2018

Bio Rex

On hienoa, että elokuvateatteri Bio Rexin miljöötä on säilytetty tuleville polville. Niin vähän elokuvateattereista ja niiden miljööstä on tallella Helsingissä. Bio Rexissä tuli käytyä aikoinaan aika usein, kun siellä meni aina Bondit ja seikkailuelokuvat. Toki parempiakikin teattereita oli kuten Bio Bristol, mistä on vain haalistuneet muistot jäjellä. Mikä pyhäinhäväistys oli sen lopettaminen. Bio Rex oli ja on sellainen teatteri, jossa katsomo on aika jyrkässä kulmassa. Töölössä oli muutama samanlainen.

Funkis on harvinaista herkkua Helsingissä näinä päivinä. Onneksi Lasipalatsi ja Tennispalatsi on säilytetty. Sen sijaan melkein kaikki funkis bensa-asemat ovat vain muistoissa. Elokuvateattereissa ja bensa-asemissa museovirasto on nukkunut syvää jääkautta. Funktionalismi on niin ylvästä muotoineen ja riisuttuine yksityiskohtineen. Funkis on kuin alaston nainen, siinä on kaikki. Kaunis riisuttu muoto ei mene koskaan pois muodista.

#amosrex #lasipalatsi #Biorex #miljöö #jamesbond #tennispalatsi #funkis #funktionalismi #bensaasema #museovirasto #jääkausi #laston #alastonnainen #muoto #elokuvateatteri