18. elo, 2018

Graffiti

Olin tänään katsomassa HAMissa grafiitti-näyttelyn. Ihan mielenkiintoinen tietopaketti katutaiteesta ja aika paljon hyviä teoksia. Kaupungilla oli hyvä meno päällä. Paljon ihmisiä liikkeellä. Sain otettua monta hyvää kuvaa. Tänään koitin uutta kikkaa. Halusin muutamia potretti-lähikuvia ihmisistä. Kysyin viideltä ihmiseltä, että voinko ottaa kuvan. Ihmeekseni kaikki vastasivat myöntävästi ja olivat hyvällä tuulella. Minä olin kiitollinen. Seuraavalla kerralla tuskin onnistuu samalla prosentilla.

Porukkaa oli menossa Weekend-festareille. Yhtä juttua vaan en tajunnut. Nuorten pitäisi olla ympäristötietoisia. Melkein kaikilla vastaantulleilla oli glitteriä naamassa. Nyt nämä mikromuovit ovat ulkona Hietiksen hiekalla ja matkalle jääneet valuvat sadeveden mukana viemäreihin ja sieltä pienikokoisina mereen. Kalat sitten popsivat näitä, kun luulevat niiden olevan ravintoa. Voihan glitter. Tämä ei ole kovin hieno ympäristöteko. Glitteriähän ollaan kieltämässä koko maailmassa.

#graffiti #streetart #katutaide #glitter #mikromuovi #valokuvaus #potretti "hietsu #weekendfestivaali #hiekka #ympäristöteko #hietaniemi #naama #viemäri #kielto #glitterkielto