14. maalis, 2018

Sote

Sotesta on puhuttu aika tavalla viime vuosina. Tavalliselle ihmiselle se on suuren suuri helvetin häkkyrä, josta ei oikein mitään ymmärrä. Välillä tuntuu etteivät hekään, jotka ovat sitä tekemässä ymmärrä yhtään mitään. Peistä ja valinnanvapautta on väännetty jo satojen miljoonien edestä. Neuvottelijat hykertelevät matkalla pankkiin ja huvipurrelle. Parempi itselle on kuitenkin ottaa asiasta selvää vasta sitten, kun se on päätetty. Ehkä sitten siitä jotain ymmärtää. Ei varmaankaan sitä mitä se kaikki maksaa. Se on yhtä vaikea asia, kun maahanmuuton kulut. Sitäkään ei kukaan tiedä mitä se maksaa. On luvattu laskelmia, mutta ne ovat vaan unohtuneet tehdä. Sotesta tulee samanlainen pyramidi. Alapää ei tiedä, mitä huipulla tapahtuu ja kuka kaiken maksaa. Tietysti viime pelissä köyhä kansa, jonka lompakko on jo kutistettu näkymättömiin.

Sinänsä yksityinen lääkäritoiminta on varmasti laadukkaampaa. Ainakin meillä Espoossa. Oma lääkäriasemalla saa hyvää palvelua ja hymyjä. En tiedä "onko ne maksettuja hymyjä", mutta joka tapauksessa. Vanhalla lääkäriasemalla oli vaan aina uusi lääkäri, joka kysyi huonolla suomenkielellä, mikä teillä on? Eli kaikki ei ole sitä, mitä siitä sanotaan.

Sote taiteaa kyllä jo kohta osua maaliin. Nimittäin Iltasanomat kertoi eilen, että että vasemmistopuolueet ovat lähteneet mukaan sotebisnekseen. Vasemmistolaisten hallitsema Tradeka osti Med Group-sotekonsernin. Tietysti kaikilla pitää olla oikeus sotebisnekseen. Kuitenkin ne puheet on ollu niin erilaisia. Eli kohta varamaan kaikki puolueet ovat tyytyväisiä soteen ja valinanvapauteen. Niin se vanha palttoo kääntyy ja kaikki leikkivät taas kiltisti yhdessä piirissä.

#lääkäriasema #lääkäri #sote #valinnanvapaus #vasemmisto #tradeka