Kaloista
Viime päivinä on taas paljon puhuttu kaloista ja kestävän kehityksen kaloista. WWF:llä on liikennemerkki lista kaloista, joita ei saisi käyttää. Kuitenkin listalla oleva merikrontti on viime aikoina ollut hyvin suosittu raaka-aine Suomen ruokakilpailuissa. Samoin tonnikalaa käytetään paljon. Sinänsä suomalaisella kulutuksella on tuskin suurta merkitystä sille, että tonnikala tulee häviämään tulevaisuudessa maailman meristä. Kuitenkin eleenä on hieno asia, että toiset susi-ravintolat ovat maassamme lopettaneet tonnikalankin käytön.
Tässä lista kaloista joita ei tulisi käyttää
Ankerias Piikkikampela
Hait ja rauskut Ruijanpallas
Kirjolohi (kasvatettu chileläinen ja turkkilainen) Siika (villi vaellussiika)
Kissakala Sinisimpukka (villi)
Kultaotsa-ahven Tonnikala tuore ( sini, keltaevä
Lohi itämeren villi ja chileläinen) isosilmätonnikala)
Meriantura Turska (Pohjanmeri)
Meribassi
Merikrotti
Miekkakala ja marliini
Molva (pohjatroolattu)
Mustekala
Niilinahven
Kannattaa välttää listalla olevia kirjolohta ja lohta (norjalainen). Itse pidän listan suurimpana inhokkina chileläistä kasvatettua lohta. Luonnollisinta kaloissa on suosia suomalaisia
kaloja.
Kuvan ankerias on listalla ensimmäisenä.