3. joulu, 2014
25 tapaa viettää viikko Pariisissa (2)
Pulla, leipä tai leivokset. Niitä ei voi yksinkertaisesti jättää Pariisissa väliin. Pitkä kiemurteleva jono leipäkaupan edessä tiesi aina hyvää. Ei pariisilaiset turhan takia jonotttele. He kyllä tuntevat lämpimät leivät ja makeat leivonnaiset. Myös miljöö on yleensä leipäkaupoissa kuvaamisen arvoinen ja puoleensavetävä. Ainakin näitä kannattaisi kokeilla Patisserie Stohre 51 Montergueil, Boulangerie du pont de ST. Ouen, Carl Marleti 51 Rue Consier, Cocuelicot 24 Rue des Abbesses, Jean Millet 103 Rue Saint-Dominque. Pain de Sucre 14 Rue Rambuteau ja Pierre Herme 185 Rue de Vaugirard. Pari pussillista syötävää mukaan ja puistoon nauttimaan. Kaloreista en tiedä, mutta matkalla niistä viis.