Kimuranttia alkoholipolitiikkaa
Suomen alkoholipolitiikka kiristyy jälleen. Ulkomainonta kielletään. Nuoriso voi turmeltua niistä. Kielletäänkö tulevaisuudessa myös ulkomaiset jalkapallo-ottelut? Niissä kun tuppaa olemaan monenlaista mainosta. Hevosille ei saa antaa alkoholipitoisia nimiä. Pilsneri, kotikalja tai mallas ovat kiellettyjä nimiä tulevaisuudessa. Koffin hevoset ovat historiaa, tuleeko uudeksi sponsoriksi Off. Entä kotieläimet? Tuleeko sakkoja siitä, jos kotieläimellä on alkoholiin viittaava nimi? Varmaankin raippaveroa kerätään siinäkin tapauksessa vaikka oluen nimi tulisi myöhemmin. Kyllä kunnon kansalaisen pitäisi osata tuo ennakoida.
Suomessa juodaan eniten viinaa Pohjoismaissa. Tuo on ihme, sillä myydäänhän Tanskassa viinaa ja viiniä kaupoissa. Suomessa kaikki pitäisi olla kiellettyä. Viiniä ei saa myydä kaupoista, eikä panimoista suoraan olutta. Kaikki pitää olla kiellettyä. Juodaan nurkan takana. Mielummin taskumatista lämpimänä ja mahdollisimman paljon. Viedäänkö mieto olut seuraavaksi Alkoon? Sen jälkeen kansa hakee Alkosta väkeviä. Mikä on kiellettyä se on suosittua.
Panimoteollisuuden työpaikat halutaan ulkomaille. Olisihan se hirveätä, jos yksityinen sektori työllistäisi. On se häpeä, että Suomessa on vasta maailman kolmanneksi suurin julkinen sektori. Kärkeen pitää päästä hinnalla millä hyvänsä. Byrokraatit saavat aikaan liikaa holhoavia sääntöjä. Siksi viinaralli pyörii maame rajojen ulkopuolella. Työpaikoista ei ole niin väliä. Ei!
Sinebrychoff joutuu poistamaan suurikokoisen oluttölkin tien varresta. Minulle se oli hyvä maamerkki. Tiesin mistä piti kääntyä sivutielle. Ajanko ensi kesänä liittymästä ohi? Kun Nicolai Sinebrychoff aloitti aikoinaan oluen valmistuksen, niin silloinkin oli säännöksiä. Tosin silloin hän ei varmasti ollut siitä pahoillaan. Hänellä oli silloin 10-vuoden yksinoikeus myydä olutta. Ei siis mitää uutta Suomen alkoholipolittikassa. Kansa nauttii edelleen alkoholia ja säännökset pahentavat sitä. Suomalaiset työllistävät virolaiset.
Kuvassa oleva nalle nauttii virvokkeita. Ai niin, nehän ovat myös säännösteltyjä. Miten paljon meillä olikaan aikoinaan pieniä virvoitusjuomatehtaita? Nekin työpaikat on menetetty. Onko sillä byrokraateille väliä?