25. helmi, 2013

Vihreä kukkakaali

Viikonloppuna olimme käymässä jälleen Hakaniemen hallissa. Kiertelimme kaikessa rauhassa Jaanan ja Neean kanssa ylä- ja alakerrassa. Alhaalta hankimme kalaa, lihaa ja luomukasviksia. Jotenkin lauantaina haluaa käyttää aikaa kiireettömästi. Hakaniemen hallin ympärillä olevat etniset maustekaupat tukevat mukavasti kokonaistarjontaa.

On hienoa, että hallista ostettu kala on aivan tuoretta ja kotimaista. Kala on sopivan jäykkä, eikä

marketin vitriinissä päiviä seissyt puolipehmyt otus. Liha näyttää lihalta, eikä lihan rippeiltä marinaadissa. Lihoissa oli laput, joista selvisi mitä liha oli. Hevonen oli hevosta ja possu possua.

Ainakin jotenkin pitää yrittää estää, ettei elintarviketeollisuuden tehtaat kasvaisi enää yhtään suuremmiksi. Se ei paranna ihmisyyttä, eikä elämän laatua. Harmittaa, miten 1980-luvulla menetimme pienet lihakaupat. Niissä tiedettiin, mistä osasta ruhoa liha oli ja mitä siitä valmistettiin. Myös luomukaupat vihannekset näyttivät oikeilta vihanneksilta, eikä botoksilla ruiskutetuilta suonikohjuilta.

Myös hallin yläkerta on persoonallinen. Siellä joimme kahvit ja Neea sai syntymäpäivälahjaksi Marimekon lompakon. Päivä oli erittäin onnistunut. Vanhempana tulee viisaammaksi. Uskon, että meidät näkee tuossa paikassa aika usein lauantaisin.

Jaa tämä sivu