24. marras, 2022

Luomua

Demarinuoret ehdottavat, että kuvat joissa on muokattu vartalon kokoa, muotoa tai ihoa pitää merkitä. Heidän mielestään sosiaalisen median ulkonäköpaineisiin on puututtava.

Itse en kannata asiaa, vaikka se ei minuun paljoa vaikuttaisikaan. Olsiko se sitten demokraattista vai olisiko se puhdasta luokkayhteiskuntaa. Olisiko se, jopa kauneisleikkauksiin kannustavaa. Eikö se ole parempi, että se on vain suodatin. Siitä ei jää jälkiä ihoon, jota nuori ehkä katuu joskus vanhempana. Olisi epäreilua, jos henkilö jolle on laitettu silikonia, botoxia, tehty rasvaimuja, laitettu värillisiet piilolinssit, nostettu ihoa, pienennetty, suurennettu, imetty rasvaa, leikattu vatsanahka ja tehty muita mielikuvituksellisita plastiikkakirurkiaa ei olisi merkitty. Vain rikkailla tai kunnan kustantamilla henkilöillä on varaa kaikista kallinpiin kauneusleikkauksiin. Olisi todella epäreilua, jos heitä ei olisi merkitty sosiaalisessa mediasssa mitenkään. Siihen verrattuna pienet suodattimet ovat hiirenkakkaa. Pitää muistaa, että myös kuuluisat demarinaiset käyttävät suodattimia ja myös ahkerasti kehon kauneusleikkauksia hyväkseen. Asiat eivät ole yksioikoisia, niillä on niin montaa eri näkokulmaa.

Tärkeämpää olisi puuttua kauneusalan mainosväittäiin, jotka ovat samanlaista höttöä kuin hampurilaismainokset. Kauneusihanteista voi puhua ja sitä voisi opettaa myös kouluissa. Mutta jos merkitään, niin sitten pitäisi merkitä kaikki mahdollinen ja se olisi aika pitkä ja kivinen savotta. Myöskään kuvaajat eivät varmasti muista sadoista tuhansista kuvista mitä on käsitelty ja mitä ei. Alkuperäisen löytäminen voi olla kymmenien tuntien tai peräti mahdoton urakka. Osa löytyisi helposti ja osa ei taas laisinkaan.

Kuvassa May Lin Lol ulkovalossa. Kuvan ihoa ei ole käsitelty, eikä muutettu. Itse kannatan aina luomua parhaiden mahdollisuuksien mukaan. En ole ikinä käyttänyt kuvien retusoijaa kuvissa. Silti arvostan heidänkin tekemää kuvataidetta. 

#luomu #kauneusihanteet #ihonkäsittely #maylinlol #luokkayhteiskunta #kauneusleikkaus #ulkovalo #valokuvaus #kauneusleikkauksiinkannustavaa #mainosväittämä #imetty #pienennetty  #leikattu #suodatin #valokuvaaja #ulkovalo #hampurilaismainos #demarinuoret  #plastiikkakirurgia 

 

Jaa tämä sivu