11. marras, 2022

Välikysymys

Tänään eduskunnassa on ääänestys opposition välikysymyksestä laiminlyönnistä Suomen metsäpolitiikassa. Asia on varmasti vaikea Keskustan kansanedstajille. Tilannetta ei varmasti auta se, että Vihreät ovat täyttäneet eduskunnan portaat. Hekin ovat siis ehtineet jo palata  lentämällä ilmastokokouksesta. Olisi ihme, jos yksikään Keskustan kansanedustaja ei äänestäisi opposition tavalla. Muutenhan Keskustalla ei ole enää jäljellä omanarvontunnetta. Tai sitten mahdollisimman moni on taas eduskunnan äänestyksestä poissa.

Suomella pitäisi olla selvä kielteinen kanta ennaltamisasetukseen Ruotsin tavoin. Myös eduskunnan talousvaliokunta suhtautui asiaan kielteisesti. Joutuisimme melkein EU:n suurimmaksi maksumieheksi metsäpolitiikassa ja se ei olisi Suomen kannalta hyvä assia.

Sanotaan, että välikysymys on opposition järein politikan välinä. Sen takia piti oikein hieraista silmiä, kun Yle haastatteli studiossa asiasta hallituksen ministeri Maria Ohisaloa yksin. Näin ajat muuttuvat ja demokratia näivettyy. Toivottavasti näemme muutakin tunnetta tänään eduskunnassa kuin maihareiden varjoja.

#välikysymys #metsäpolitiikka #talousvaliokunta #oppositio #metsäpolitiikka #huonometsäpolitiikka #ennallistamisasetus #keskusta #vihreät #mariaohisalo #yle #demokratianäivettyy #maihareidenvarjoja #oppositio #oppositionvälikysymys #eduskunta #omanarvontunnetta 

 

 

 

 

Jaa tämä sivu