10. marras, 2022

Avajaiset

Eilen oli museo Emmassa Kakkonen Collection avajaiset. Hänen lasi ja keramiikkakokoelmaa esitellään Emmassa omassa hienossa kokonaisuudessa. Kokoelma on huikea kokonaisuus suomalaista muotoilua. Naiset ja miehet ovat molemmat edustettuina tässä kansainvälisessä kokoelmassa. On hienoa, että esineet ovat säilyneet Suomessa, eikä niitä ole ripoteltu maailmalle.

Kauppaneuvos Kyösti Kakkonen on toiminut ajattelevan keräilijän lailla. Hän on ymmärtänyt, etteivät esineet elä kaapeissa ja lipastoissa, vaan esine elää vasta kun se on tuotu näytille yleisölle. Kuitenkin ennen Emmaan tuloa jouduttiin käymään neuvotteluja kahdeksan vuotta Kakkosen, Emman ja Espoon kaupungin kanssa. Loistavan yhteistyön tulos on nyt kaikkien nähtävissä.

Kokoelmassa on niin paljon esineitä, etteivät ne kaikki voi olla samaan aikaan esillä. Se takaa, että tulevinakin vuosina saamme ihmetellä uusia harvinaisuuksia. Minut vakuutti se, että näyttelyssä oli niin paljon teoksia, mistä en tiennyt yhtään mitään. Myös klassikot olivat hyvin esillä. Tässä saa monta päivää sulatella näyttelyn antia ja mennä uudestaan katsomaan teoksia.

Onnea siis Kyösti Kakkoselle hienosta työstä. Myös Emma ja Espoon kaupunki voivat olla tyytyväisiä. Kokoelma nostaa koko suomalaisen muotoilun arvostusta. Kuvassa Julianna Borsos antaa Kyösti Kakkoselle onnensuudelman.

#kakkonencollection #emma #modernart #design #juliannaborsos #kyöstikakkonen #espoonkaupunki #suomalainenkeramiikka #taidekeramiikka #taidelasi #keräily #keräilijä 

Jaa tämä sivu