21. loka, 2022

Hinnat

Ranskasta palattua on alkanut katsomaan Suomen hintoja tarkemmin. Eihän ne mitenkään hyviltä tunnu. Melkein kaikissa hinnoissa on selvästi Suomi lisää. Mistä korkeat hinnat johtuu. Onko se kauppiaiden ahneus, vai Suomen byrokratia ja korkeampi verotus. Ainoa mitä kannattaisi enää syödä Suomessa on kananmunat. Ne olivat Ranskassa selvästi kalliimpia.

Ruuassa on selvä ero Pariisiin. Ei ravintoloissa, mutta kaupoissa. Lihakin on selvästi vielä suosittua Ranskassa. On erikoisia lihakauppoja ja tavallisessakin kaupassa on valikoimat selvästi suurempia ja laadukkaampia. Lidlinkin lihavalikoima oli aivan jotain muuta, mihin Suomessa oli totuttu. Leivän hinnaoissa on aivan järkyttävät erot. Muutenkin leipä ei ole muovipussitavaraa.

Joukkoliikenne on halvempaa kuin Espoossa ja bensakin on selvästi edullisempaa. Kotiin lähtiessä autolijat jonotiivat bensaa, mikä maksoi 1,58 euroa Pariisissa. Meillä Suomessa taitaisi tulla iso suma, jos bensaa tuolla hinnalla myisi. Aika normihinta oli 1.60 -1,70 euron välillä.

Ei ole mikään ihme, ettei Suomessa ole ostovoimaa, kun hinnat hipovat pilviä. Tänä vuonna hinnat ovat nousseet ihan turhan nopeasti. Kaukana ei olla siitä, että ollaan kohta koko Euroopan kallein maa. Tämän kaiken päälle politikot haluaisivat vielä tietulleja ja muita kurjimuksia kansalaisille.

#ranska #pariisi #ruuanhinta #bensanhinta #verotus #politikot #tietullit #espoo #joukkoliikenne #lidl #suomilisää #edullisetkananmunat #edullinen #muovipussitavaraa #lihakauppa

Jaa tämä sivu