26. syys, 2022

Katuruoka

Hyvä katuruoka on taidetta sielulle. Se on värikästä, kaunista, kohtuuhintaista, tuoksuvaa, yllättävää, tuoretta, maukasta, tulista ja täyttävää. Hyvän katuruuan eteen pitää tehdä vähän töitä. Testatata ja maistaa erilaiset katukojujen ruokaa. Jonot kojun edessä kertovat yleensä maittavasta katuruuasta.

Olen katsonut kaikki Netflixin katuruoka ohjelmat. Vähän itsehillintäähän se vaatii. Vatsa alkaa kurnimaan, kun näkee sielulla ja rakkaudella tehtyä kaunista ja värikästä katuruokaa. Ilmanmuuta on kyse taiteesta, kun ohjelmia katselee.

Hyvän katuruuan takia voisi tehdä vaikka ruokamatkan. Matkan arvoisia ruokakaupunkeja katuruuan suhteen voisi olla mielestäni Manhattan, Singapore, Etelä-Korea, Portland Oreon, New Orleans ja Bangkok, sekä Köpis. Helsinki on mennyt takapakkia katuruuan suhteen. Kaupungin byrokratia on tappanut älykästä orastavaa katuruoka-kulttuuria. Politikkojen ei pitäisi päättää grillikioskeista, sillä heille ei riitä niihin todellakaan ymmärrystä. Toki vieläkin löytyy muutamia helmiä kaupungin sykkeessä. Odotan, että joku katruokakoju ottaisi ohjelmaansa friteeratut ahvenet, onhan se kansalliskalamme.

Kuvassa Kauppatorin grilli uutenavuotena 2020, kun se sai olla viellä Kaupaptorilla ihmisten ilona. Sama yrittäjä oli tänäkin kesänä Kauppatorilla, mutta saivat myydä vain juotavia ja jäätelöä. Liharuoka, kun ei ole nykyään päättjien mielestä muotia. Nykyinen trendikäs politikko sallisi huumeet, mutta kieltäisi lihan. Oikea katuruokakulttuuri ei erottele kasviksia ja lihaa, kunhan ruoka on hyvää. Jokainen ihminen syö lihaa tai kasviksia, jos on nälkä. Siitä ei ole mitään epäselvyyttä, mutta kerro se sitten snopeille sieluttomille politikoille.

#katuruoka #netflix #ruokamatka #köpis #portland #bangkok #neworleans #singapore #eteläkorea #katuruokakulttuuri #ruokakulttturi #grillikioski #kasvisruoka #liharuoka #päättäjät #politikot #eläköönkaturuoka 

Jaa tämä sivu