3. syys, 2022

Hoitajamitoitus

Hoitajamitoitus oli ennen viime eduskuntavaaleja kova juttu. Ehkä ratkaisevin istuvan hallituksen kannalta. Krista Kiuru piti palopuheen eduskunnan kyselytunnilla, että asia on parin tunnin juttu. Silloin se meni läpi, mutta ei menisi enää. Tällä viikolla hoitajamitoituksesta lisäaikaa pyysi Suomen perhe ja palveluministeri. Demareiden Aki Lindén pyytää hoitajamitoitukselle lisää aikaa, siis aikaa pyydetään lisää, vaikka laki ei ole tullut vielä edes voimaan. Pari tuntia taisi mennä jo tuhansia  kertoja.

Hoitoalalla tilanne on pahentunut koko vaalikauden aikana. Tilanne voi räjähtää parin vuoden sisällä, jos asialle ei tehdä mitään. Ihan sama kuka on vallassa, niin asia vaatii suurta yhteistyötä yli puoluerajojen. Rahaa  ei kuulemma ole, mutta samaan aikaa rahaan olla laitettu puolustukseen vaalikaudella yli 13 miljardia. Kevääksi pitäisi saada 3500 hoitajaa lisää ja samaan aikaan vapaita hoitopaikkoja on alalla yli 30000. Hoitajapula ei parane ikinä, ellei palkkatasoa nosteta ja työolosuhteita paranneta. Kilpailukykyinen palkka olisi kaikista parhain kannustin alalle. Sitä ei valitettavasti pienet johjanrentut tajua.

#hoitajamitoitus #hoitajamitoitusparintunninjuttu #eduskunta #demarit #kristakiuru #akilinden #perhejaperuspalveluministeri #vaalikausi #johtajanrenttu #eduskuntavaalit #palkkataso #tyolosuhteet #palopuhe #eduskunnankyselytunti

Jaa tämä sivu