8. elo, 2022

Maalla

Vietimme Jaanan kanssa viikonlopun maalla luonnon helmassa. Kyllä oli mukavaa ja virkistävää. Ilmat vaihtelivat todella hyvästä, todella huonoon. Sekin on ihan ok, jos ei mitään mene rikki tuulen vimakkuudesta. Tuolla tuulella ei järvelle ollut mitään asiaa.

Ahven oli todella hyvällä syönnillä. Pitkään aikaan ei ole ollut samanlaista syöntiä. Ehkä edellisen päivän kova tuuli toi kalaa paikalle. Metsässä tuli kerättyä muutama sieni. Eilen kävin Jaacobin painia, että keräänkö mustikoita vai menenkö kalaan. Kalastus voitti, mutta kansallista mustikkapiirakkapäivää juhlistettiin aidolla tuotteella lauantaina.

Muutenkin taas kerran syötiin hyvin. Billnäsissä kävimme kahvilassa ja Billnäs Chocolate Fabrikissa. Oli hyvää suklaata ja ne oli tyyllikkäissä pakkauksissa. Se teki vaikutuksen, että tehtaan tuotanto tehtiin aivan vieressä lasin takana. Omistaja olikin ranskalainen, joten he ovat tottuneet siihen, että valmistus tapahtuu myymälän vieressä. Tämä kun lisääntyisi leipomoissakin Suomessa. Ehkä sekin päivä on vielä tulossa.

#maalla #luonto #ahvenet #mustikka #mustikkapiirakka #billnäschocolatefabrik #suklaatehdas #myymälä #kahvila #jaacobinpaini #kalastus #tuuli #sieni #metsä

 

Jaa tämä sivu