8. touko, 2022

Haahkoja

Vietimme ikimuistoisen yön Bengtsärin majakalla. Muutaman vuoden ilmassa ollut haave toteutui viimein. Sekä Jaanalla ja minulla oli sellainen tunne, että matka oli todella rentouttava, vaikka se oli lyhyt.

Pidin siitä, että sää vaihteli suuresti matkan aikana. Oli sumua, aurinkoa, myrskyä ja lämpötilan vaihtelua. Näin saimme hyvin erilaisia kuvia majakkasaaresta.

Ruoka oli aivan erinomaista. Varsinkin paikan kalaruuat jäivät hyvin mieleen. Leivitetty kuha maistui taivaalliselta ja toi paljon lapsuuden muistoja mieleen.

Bengtskärin majakka on haahkojen suhteen todellinen haahkaparatiisi. Opimme haahkoista taas paljon ja varsinkin niiden yö ja aamukäyttäytyminen oli varsin mielenkiintoista. Valokuvia tuli otettua iso kasa ja niiden purkamisessa menee aikaa. 

Reissu ei ollut halpa, mutta oli sen arvoinen. Paikan saunakin oli erinomainen ja saunan ikkunasta oli mukava katsella haahkoja. Haahkojen kannat ovat romahtaneet, mutta majakkasaarella linnut voivat hyvin ja arvostavat ihmisen läsnäoloa. Ihmiset tuovat niille kaivattua turvaa.

#haahka #haahkaparatiisi #bengtskär #majakkasaari #sauna #kuha #leivitettykuha #haahkakannatromahtaneet #aamukäyttäytyminen #valokuva #birdlife #linnut

Jaa tämä sivu