4. touko, 2022

Folk Art

Suomesta puuttuu Folk Art-museo. Eikä aihe saa myöskään kovin paljon ruutuaikaa telkkarissa. Ite-taide on rikasta ja moni-ilmeistä ja sitä on ympäri Suomea. Olisi hienoa nähdä uusien taiteilijoiden töitä. Kansantaide saa mielen hyvin liikkeelle. Aiheen sisältä löytää niin monenlaista tulkintaa. Joskus Ite-taide voi olla huomattavasti parempaa kuin koulutettujen tailijoiden työt. Kansanataiteilija ei ole velkaa taiteelle, vaan voi toteuttaa taidettaan vapaasti, ilman pakkoa lokeroitumisesta.

Pariiisissa on tietysti Folk Art museo Halle Saint-Pierre Montmartrella. Itse rakennus on jo taideteos. Vanha halli, jossa on upeat kattorakenteet. Mahtavia vaihtuvia näyttelyitä ja upea kahvila. Lähistöllä mielenkiintoisia vanhantyylisiä nappi ja kangaskauppoja. Kohta pääseen käymään tähän museoon, joten odotukset on korkealla. Kansantaide sopii hyvin tähän ihmeelliseen aikaan.

#folkart #folkartmuseo #kansantaide #hallesaintpierre #montmartre #paris #kansantaiteilija #pariisi #nappikauppa #vanhahalli #kattorakenne #kangaskauppa #museo #folkartmuseo #ruutuaikaa #itetaide #outsiderart #brutart

Jaa tämä sivu