26. huhti, 2022

Kultturitarjontaa

Mielenilmaisuissa kulttuuri ja urheilu pitävät puheita rintarinnan. Samoin kulttuuria tarvitaan silloin, kun rahaa kerätään johonkin hankkeeseen. Silloin kukaan ei usko urheilijoihin rahanhankkijana. 

Tosielämässä menee toisinpäin. Urheilua on tarjolla koko ajan ja tarjonta on varmasti uutta. Ylen Areenassa pyörii kuukausitolkulla samat kulttuuriohjelmat. Mikä meteli nousisikaan, jos urheilussa näytettäisiin samoja taltiointeja vuoden verran. Kulttuurista ei kilpaile kukaan. Ei ole teemasunnuntaita, eikä kisastudioita. Kukaan ei kysy asiantuntijoilta mielipiteitä. Ei vaikka kulttuuri voisi olla Ylen ydinosaamisaluetta. Eikä varmasti maksaisi yhtä paljoa kuin urheilulähetykset.

Aina sitä tulee plärättyä läpi Teeman kuvataidetarjontaa. Sitä aina toivoo, että sinne olisi tullut joku uusi ohjelma näytille. Aivan turhan usein sitä joutuu pettymään. Suomalainen Ite-taide on ainakin unohdettu ihan tyystin. Se voisi olla todella kova vetonaula. Yle vosi näyttää vaikka Tynkkyläisen suohiihdot suorana lähetyksenä ja päälle tietysi kisastudio. Kulttuurilla olisi suuret mahdollisuuudet, kun joku osaisi vaan brändätä sitä. Kulttuurista ei kilpaile yksikään kanava. Kuka uskaltaisi olla ensimmäinen. Suomalaiset kesätapahtumat voisi tuoda näytille, samalla tulisi katsojille Suomi tutuksi.

#yle #yleteema #kulttuurisunnuntai #ydinosaamista #kuvataide #teemankuvataide #itetaide #suomalainenitetaide #tynkkyläisensuohiihto #suohiihto #kesätapahtumat #suomalaisetkesätapahtumat #urheilulähetykset #asiantuntijat #kulttuurinasiantuntijat #vetonaula #teema #ylekulttuuri

Jaa tämä sivu