1. huhti, 2022

Lausuntoja

Harvoin olen hävennyt olla suomalainen. Nyt kyllä hävettää presidentti Tarja Halosen lausunnot Viron kansalle. Hänen mukaansa Neuvostoliiton aikana Baltian maat olivat tottuneet "Neuvostoliiton aikana kollektiiviseen turvajärjestelmään."

Vaikka Halonen pyysi sammakoitaan jälkeenpäin anteeksi, mutta auttaako se enää mitään. Voiko Viron kansalle olla tämä pahempaa loukkausta. Miltä tuntuisi, jos meidät olisi alistettu Neuvostoliiton alle, niin voisimme samaistua nyt virolaisten tunteisiin. Heillä on oikeus osoittaa suuttumustaan asiaan. Muistakaamme myös se tosiasia, että Virosta oli vapaaehtoisia taistelemassa Suomessa talvi ja jatkosodassa veljeskansan puolesta.

Arvostan kirjailija Sofi Oksasen reipasta kommenttia asiasta, WTF se oli miehitys. 

Olisiko nyt Suomessa vihdoin aika julkaista Tiitisen lista. Nyt sellaisiakin syytetään asiasta ketkä eivät ole listalla. Olisi suuri oikeus heille tuoda Tiitisen lista esille päivänvaloon ja arvoioida sen mukaan Suomen omaakin historiaamme.

#suomalainen #hävettääollasuomalainen #tarjahalonen #tiitisenlista #päivänvaloon #presidenttitarjahalonen #tarjahalonen #sofioksanen #wtf #miehitys #turvajärjestelmä #kollektiivinenturrvajärjestelmä #virolaistentunteet #talvisota #jatkosota #vapaaehtoinen #veljeskansa #veljeskansanpuolesta #suomessa #kirjailija #sofioksanen #kirjailijasofioksanen #baltianmaat #sammakko 

 

 

Jaa tämä sivu