22. maalis, 2022

Tunteita

Lauantaina järjestetyssä Ukraina mielenosoituksessa Senaatintorilla näkyi paljon tunteita. Olihan paikalla omien havaintojeni mukaan paljon ukranilaisia ihmisiä. Varmasti suurimmalla osalla on Ukrainassa sukuluisia sodan keskellä. Monien vanhemmat ovat varmasti jääneet maahan. On varmasti tuskaista lukea uutisä hyökkäyksistä maan kaupunkeja kohtaan. Lapset ja vanhuksetkin joutuvat sodan uhreiksi vaikka ovat siviilejä. Lehdistä ja tidotusvälineistöä näkee uutisia sodan uhreista. Venäjällä sensuroidaan uutisia, eikä kerrota kaatuneitten määrää.

Ukranilaiset eivät ole pelkureita. Suurin osa miehistä jää maahn puolustamaan synnyinmaataan. Synnyinmaa on tärkeä, sitä pitää muistaa puolustaa. Oma lippu ja vapaus on kakista arvokkain. Kaikki kunnia Ukrainalle ja heidän kansalle taistelusta maansa puolesta.

Oli helppoa havaita miten porukka mielenosoituksessa puhalsi yhteen hiileen. Suomessakin on koettu yhteistyötä yli puolueiden Ukrainan kriisin alettua. Samaa ei ole koettu pitkään aikaa, jos urheilua ei lasketa mukaan. Kuitenkaan mitään suuria periaatteellisia ratkaisuja ei ole vielä tehty. Nato päätökseen saadaan vastaus kevään aikana. Onneksi itse ei ole siitä päättämässä. Ainakaan minä en saa sanoa mikä olisi asiassa para sratkaisu.

#ukraina #ukrainalaiset #ukrainansota #mielenilmaus #senaatintori #nato #natopäätös #vapaus #lippu #omalippu #vapaus #ukrainanlippu #synnyimaa #urheilu #yhteenkuuluvaisuus  #päätös #mielenosoitus

Jaa tämä sivu