14. maalis, 2022

Kesä

Kesän rientoja kyllä tekee mieli. Kohta on jo huhtikuu ja alle kolme kuukautta juhannukseen. 

Ahvenia tekisi mieli kyllä kalastaa. Vaikka kuvassa on jigi, niin silti kalastaisin ahvenia kaikista mieluiten pienillä vaapuilla. Kaikki suurimmat ahveneni olen saanut vaapuilla. Eniten suuria ahvenia olen saanut Hotta vaapulla. Myös Habanerolla ja Sperheadilla on tullut runsaasti ahvenia viime vuosina. Sen verran monta isoakin ahventa on tullut perattua, että tiedän etteivät ne syö kovin suurta saaliskalaa. Ainakaan siinä järvessä, missä minä kalastan. Sammakonpoikaset ja hyönteisten toukatkin kuuluvat ahventen ravintoketjuun. Ne ovat tottuneet syömään pientä ravintoa järvissä. 

Kesäksi pitää hankkia taas täydennystä vieheisiin. Ei paljoakaan uusia kokeilua, vaan niitä millä on tullut runsaasti ahvenia. Suurimmalla osalla jigejä ei tee mitään. Vaaput kalastavat silloin parhaiten, kun niissä on kunnon hakkaava tirinä. Kevyt vapa, kun vavan pää hakkaa soudettaessa kunnolla, niin silloin ahven iskee hanakasti.

#ahev #vaappu #ahvenvaappu #ahvenvaappuhotta #hotta #jigi #kalastaa #urheilukalastus #ravintoketju #saaliskala #habanero #spearhead #tirinävaappu #sammakonpoikanen #hyönteistoukka #urheilukalstus #ahvenenkalastus #toukka #ahvenenravinto #ahveniskee #kesäkalastus #mökkikalastus #kalastusjärvellä

Jaa tämä sivu