10. maalis, 2022

Talous

Venäjän talous syöksyy pakotteiden takia nyt kunnolla. Ruplan arvo on pudonnut pohjamutiin. Ruplalla ei saa vaihdettua ulkomaan valuuttaa. Venäjän valtio voi ajautua maksukyvyttömäksi. Luottoluokittelija Fitch alensi Venäjän luottoluokituksen B luokasta luokkaan C.

Ulkomaalaisten yritysten joukkopako on alkanut Venäjältä, Ainakin Valio, Paulig ja Fazer lopettavat tuotantonsa Venäjällä. Kohta Venäjällä on tyhjiä liikehuoneistoja, kun kansainvälisetkin jättiyritykset jättävät maan. Pelkästtän urheilujätti Puma lopettaa 100 toimipistettään. 

Ihmisiä lähtee myös Venäjältä pois. Se on näkynyt myös Suomessa pankkiautomaateilla. Käteinen on loppunut monista automaateista. Käteinen alkaa olla taas uudestaan arvossaan ja on siis yhä kuningas.

Ei Suomessakaan kovin hyvin mene. Pääministerimme Sanna Marin jo väläytteli, että kehyksissä ei ehkä pysytä. Hallitus voi ottaa taas iloisesti lisää lainaa. Samaan aikaan yritykset vähentävät omistuksiaan Suomessa, kun sijaintimme kartalla Venäjän kainalossa koetaan tällä hetkellä isoksi ongelmaksi.

#venäjä #ulkomaalaisetyritykset #luottoluokittajafitch #rupla #pankkiautomaatti #fitch #yritystenjoukkopako #yritystenjoukkopakovenäjältä #valio #paulig #fazer #sannamarin #kartta #pääministeri #käteinen #lainaa #tyhjäliikehuoneisto #puma

 

Jaa tämä sivu