28. helmi, 2022

Pohdintaa

Turvallisuuspoliiitinen ilmapiiri on heittänyt Suomessa häränpyllyä viikossa. Vielä viikko sitten seuraavista vaaleista piti tulla sotevaalit, mutta nyt niistä tulee Nato-vaalit. Kohta eduskunta joutuu tosissaan pohtimaan Nato jäsenyttä, kun kansalaisaloite Natojäsenyydestä menee eduskunnan käsittelyyn.

Onko meidän Nato kantamme meidän omissa käsissä. Ikävä kyllä ei taida olla. Isoveli ja valvoo, mitä Suomi päättää. Harmittaa vimmatusti, että meidän itsenäisyys on kyseenalaistettu. Ollaan kuitenkin oltu yli 100 vuotta itsenäisiä. Entinen kansanedustaja ja diplomaatti Kokoomuksen Pertti Salolainen sanoi aikoinaan osuvasti. Hänen mukaansa Suomen olisi pitänyt mennä Natoon yhdessä Viron kanssa, kun Neuvostoliitto hajosi. Hän sanoi, että myöhemmin se voi olla mahdotonta. Kuinka oikeassa hän olikaan.

Itse en kauheasti ole Naton kannattaja. Kuitenkin asiasta päättäminen pitäisi olla yksinomaan Suomen omissa käsissä. Kukaan muu ei saisi siihen puuttua. Erittäin huono päätös oli aikoinaan luopua maamiinoista, emme saa tehdä lisää huonoja päätöksiä tulevaisuudessa. Rauhankyyhky istuu nyt kummun päällä aika huonossa hapessa. Meidän pitäisi katsoa, että se saa lentää vapaana ja elinvoimaisena.

#sota #sotevaalit #natovaalit #kokoomus #kansanedustaja #viro #perttisalolainen #neuvostoliitto #ukraina #maamiinat #rauhankyyhky #itsenäisyys #itsenäisyyskyseenalaistettu #turvallisuuspolitiikka #itsenäisyys #rauhankyyhky #lentäävapaana #rauhankyyhkylentäävapaana

Jaa tämä sivu