12. helmi, 2022

Naisten viesti

Tänään hiihdettiin Pekingin olympialaisissa naisten viesti. Suomen naiset hiihtivät tänään hyvin, mutta se nyt ei tänään riittänyt. Muut olivat vain meitä parempia.

Suomessa hehkutetaan lähes joka lajia fanaattisen hurmiollisesti etukäteen. Mitali tulee ja yleensä se on etukäteen kultainen. Pitää muistaa, että muutkin osaavat. Siitä on osoituksena, että Norja ja Ruotsi on mitalitaulukossa selvästi suomalaisia edellä. Sen takia olisi hyvä, ettei etukäteen hehkutettaisi niin julmetusti joka lajia. Eilenkin YLen selostajat sanoivat, että Klabö oli Ylen selostajien mukaan aivan kuutamolla. Silti hän otti kuitenkin pronssia kisassa. Tänään piti Saksan tippua mitalikamppailusta ja muiden ottaa maa selvästi kiinni.

Suomessa ei vieläkää osata hiihtää vapaata. Aikaa olisi ollut hyvin, sillä laji keksittiin Suomessa: Pauli Siitonen lanseerasi omitakeisen tyylin. Tarina kertoo, että hän olisi ominut tyylin Alpo Virtaselta Helsingin voimalijoista.

Muistan hyvin, kun Bill Koch toi uistelutyylin Oslon MM-kisoihin 1982. Silloin sille naurettiin, mutta ei naureta enää Varsinainen tyylin läpimurto tapahtui Seefeldissä 1985. Historiasta huolimatta hitaat hämäläiset eivät vieläkään ole oppineet hiihtämään kunnolla vapaata. Muuten tänäänkin olisi tehty erilainen hiihtojärjestys. Ehkä jo seuraava sukupolvi osaa hiihtää vapaata. Suomen naishiihtäjien keski-ikä on jo aika korkea. Olisi tärkeää ajaa jo kovaa vauhtia uutta polvea sisään tai muuten notkahdus on edessä tulevina vuosina.

#peking #olumpialaiset #paulisiitonen #hiihto #luistelutyyli #ruotsi #norja #billkoch #alpovirtanen #seefeld #1985 #mmkisat #oslo #hitaathämäläiset #naishiihtäjät #mitalitaulukko #mitali #vapaa #vapaatyyli #helsinginvoimailijat #naurettiiin 

Jaa tämä sivu