24. tammi, 2022

Vaalikemiaa

Byrokratiavaalit ovat nyt ohitse. Aika mauttomat ja värittömät ne olivat. Kuka tietää moneksiko vuodeksi edustajat valittiin, miksi heitä kutsutaan ja saavatko he kuinka paljon palkkaa. Sotehimmelistä ei kukaan tiedä paljonko se tulee maksamaan. Eilen sanottiin, että äänestysvilkkaus oli huono, mutta mielestäni se oli yllättävänkin hyvä.

Vaalit oli alunperin Kepun suunittelema kokonaisuus ja se näkyi hyvin lopputuloksissa. Jos Helsinki olisi ollut mukana niin Kepun kannatus ollut paljon pienempi. Muistaakseni eduskuntatvaaleissa he saivat kaupungista muutaman prosentin kannatuksen. Eduskunnasta pudonneet saivat onneksi hyväveli palkintoja valtion virkoihin.

Virhreille ja Persuille lopputulos ei ollut eilen vaaleissa hyvä. Seuraavat viikot kertovat jäävätkö vihreät hallitukseen vai heitetäänkö pyyhe taas kerran tylysti nurkkaan. Nyt he sanoivat, että heidän viesti ei ole mennyt perille. Mitä jos heidän viestinsä onkin mennyt turhan hyvin perille. Koska Vihreät on ollut hallituksessa kokoaan suurempi, kaikki ovat saaneet tietää minkälainen Vihreät puolueena oikeasti on. Tämän tilanteen mukaan olisi suuri ihme, jos Viheistä tulisi seuraavissa eduskuntavaaleissa pääministeripuolue. Tosin nytkin he ovat vasta viidenneksi suurin puolue ja silti samaan aikaan sisäministerin ja ulkoministerin salkut. Politiikka on raakaa sanoi kettu happamista pihlajanmarjoista.

#aluevaalit #byrokratiavaalit  #vihreät #persut #keskusta #kokoaansuurempi #pyyhekehään #eduskuntavaalit2023 #pääministeripuolue #sisäministeri #ulkoministeri #kettu #pihlajanmarjat #äänestysvilkkaus #helsinki #kepunkannatus #kepunkannatushelsingissä #vaaliuurna #hyvävelipalkinto "sote #sotehimmeli #paljonkosotehimmelimaksaa #happamatpihlajanmarjat

 

Jaa tämä sivu