1. tammi, 2022

Rakettiroskia

Vuoden ensimmäinen päivä on aika masentava. Ainakin, jos käy ulkona ja näkee joka paikassa rakettiroskia. Suurin osa roskista on muovisia ja niistä valtaosa päätyy luontoon. Osa menee myös suoraan Itämereen lumen mukana, kun kaupunki tyhjentää lunta mereen. Meressä muovi muuttuu aikojen kuluessa mikromuovi päätyy kaloihin ja ihmisiin. Asiassa kärsivät kaikki:  ilmastomuutos, kalat, ihmiset luonto ja Itämeri. Aina puhutaan, että me arvostamme Itämerta. Miten paljon tästä on totta? Ennen myös Ruotsin laivat skippasivat kaikki roskat mereen. Niistäkin kärsimme vielä nykyisinkin. Kaikki yksityisten ihmisten raketit pitäisi kieltää, jos olisimme vastuullisia.

Nykyisin raketteja näemmä mainostetaan eläinystävällisenä, kun niissä on matalampi ääni. Uskon kuitenkin, että ne eläimet olisi paljon onnellisimpia siitä, ettei luonnossa olisi roskia. Roskat luonnossa tappaavat monia eläimiä vuodessa.

Hyvää päivässä oli se, että iltapäivälehdet kirjoittivat rakettiroskista. Minä olen kirjoittanut niistä jo useamman vuoden ajan. Aletaanko roskiin pikkuhiljaa heräämään ja ymmärtämään niiden aiheuttama tuho luonnolle? 

#luonto #rakettiroskat #mikromuovi #muoviroska #muovi #iltapäivälehdet #roskat #eläinystävällinen #itämeri #muoviroskatitämereen #roskatitämereen #roskiamereenlumenmukana #eläinystävällinen #masentavapäivä #onnelliseteläimet #kalat #ihmiset 

Jaa tämä sivu