3. joulu, 2021

Hallitus

Hallituksen suosio hiipuu alaspäin, lähes joka gallupissa. Kevään eduskuntavaalit saattavat olla lähempänä, kun uskommekaan. Yhden puolueen lähtö hallituksesta muuttaisi tilannetta aika paljon. Mitä tapahtuu aluevaalien jälkeen? Kuka lähtee hallituksesta Keskusta, Vihreät vai Vasemmistoliitto? Suurempi yllätys olisi se, että kaikki nämä puolueet pysyisivät hallituksessa. On vaikea lähteä eduskuntavaaleihin hallituksen riveistä 7-10 % kannatuksella.

Vihreät on kyllä pahasti maalannut itsensä kommuunin vasempaan nurkkaan. Sieltä on lähes mahdotonta pyöriä mihinkään suuntaan. Puolueesta lähtee nyt jäseniä pois.  Minulle aamun uutinen oli se, että Juha Tapiola Lahdesta oli asettunut aluevaaleissa RKP:n listoille. Hän nimittäin oli ehdolla eduskuntavaaleissa Vihreissä ja oli hyvin lähellä Arkadianmäen ovenkahvaa. Hän vasta tippui listoilta vaali-illan loppuhetkinä ja kansanedustajan paikka oli kiinni vain muutamasta sadasta äänestä. Pitää muistaa, että vain kolme vihreiden miesehdokasta pääsi läpi eduskuntaan.

Juha kertoi Facebook postauksessaan olevansa kyllästynyt Vihreiden nykyilmeeseen.

#gallup #hallitus #suosiohiipuu #vihreät #keskusta #vasemmistoliitto #rkp #arkadianmäki #eduskunta #juhatapiola #kansanedustaja #kommuuni #lahti #miesehdokas

Jaa tämä sivu