11. marras, 2021

Raja

Tilanne Puolan ja Valo-Venäjän rajalla kärjistyy. Valko-Venäjällä on runsaasti rajaviivaa Puolan, Ukrainen, Venäjän, Viron ja Latvian kassa. Tänään kuultiin salaisista selvityksistä, joissa kerrottiin, että maahnmuutajat ovat matkalla Puolasta pääasiassa Saksaan ja Suomeen. Rajan takana on ihmisiä koko ajan enemmän. 

Eduskunnan kyselytunnilla nähtiin tänään sekava näytelmä. Ministerit kiersivät taas hyvin kysmyksiä ja mitään kunnon vastauksia ei heiltä nytkään kuultu. Tunnelma oli aika tiivis kyselytunnilla. Ainakin maalikon silmissä tilanna Puolan rajalla vaikuttaa aika pelottavalta ja vaaralliselta. Mitä vaan voi tapahtua Valko-Venäjällä tulevina kuukausina. Pakotteet Valko-Venäjää kohtaan ei jätä paljon liikkumatilaa ja kenelläkään ei ole varaa menettää kasvojaan. Sen takia tilanne voi kärjistyä rajalla vaikka sodaksi, elleivät maat tule järkiinsä. Hybridivaikuttaminen ei voi romuttaa EU:n turvallisuutta ja massat on pysäytettävä ennen rajaa. Muuten Suomessakin on jälleen ongelmana uusi pakolaisaalto.

#hybridivaikuttaminen #raja #puola #ukraina #latvia #lieytua #pakolaiset #pakotteet #valkovenäjä #venäjä #eu #ongelma #rajaonglma #eduskunnankyselytunti #eu #vaikuttaminen #pakolaisaalto #eduskunta #kansanedustajat 

Jaa tämä sivu