10. marras, 2021

Wolt

Tämä on jo toinen kerta tällä viikolla, kun kirjoitan Woltista. Päivän talousuutinen on se, että jenkkiläinen yritys DoorDash osti suomalaisen yrityksen Woltin. Hinta oli huikea 7 miljardia. Yritys oli perustettu 2014. Vuonna 2015 yritys meinasi mennä konkurssiin, mutta silloin sijoittajaksi onneksi tuli mukaan Ilkka Paananen, joka sijoitti yhtiöön 2 miljoonaa euroa.

Miksi sitten yritys myytiin juuri nyt? Oma arvaukseni on se, että asiaan on vaikuttanut verohallinto, sillä he eivät halunneet tunnustaa Woltin työntekijöitä itsenäisiksi yrittäjiksi. Kuitenkin yritys on tuonut uskomattoman määrän uusia työpaikkoja ja uskon, että palvelu voi vielä kasvaa vaikka kuinka paljon. Tämä on loistava esimerkki siitä miten Suomessakin todellakin tarvitaan Start-Up yrityksiä. Suomen byrokratia voi tappaa toimivia yrityksiä.

Toteutuessaan kauppa tuo verotuloja 600 miljoonaa euroa Suomeen ja se tuo mös satojen miljoonien potin suomalaisiin eläkekassoihin. 

#wolt #ruokalähetti #startup #startupyritys #ilkkapaananen #konkurssi #sijoitusenkeli #sijoittaja #verotuloja #doordash #eläkekassa #suomalaineneläkekassa #työnteijä #työntekijäksi #yrittäjäjä #byrokratia #ilkkapaananen

 

Jaa tämä sivu