5. marras, 2021

Wolt

Ruokalähetit näkyvät katukuvassa ja he kuljettavat valtavan määrän ruokaa. Jokaisessa ravintolassa tehdään ruokakasseja valmiiksi ja ruokakuskit hakevat ruokakassit ja kuljettavat ne asiakkaille. Ilman näitä kotikuljetuksia, monet ravintolat ja pikaruokapaikat olisivat kuolleet pystyyn koronan aikana.

Nyt kiistellään siitä, että onko ruokalähetti yrittäjä vai ei. Nyt ruokalähetillä on oma kuljetusväline ja puhelin. Ruokalähetti päättää itse työajan pituuden ja milloin työtä tekee. Nyt pelätään, että jos ruokalähetit olisivat työsuhteessa, niin ansiotaso laskisi ja työvapaus vähenisi. Myös tehokkus tavoitteet olisivat työsuhteessa toisenlaiset. Monet ihmiset ovat saaneet juuri ruokalähetin hommista lisätuloja, jos eivät ole voineet tehdä täyttä työviikkoa. Myös työtä on ollut hyvin tarjolla ja toimiala on ollut voimmakkaassa kasvussa.

Hallinto-oikeus arvioi ruokalähetin olevan yrittäjä. Hänellä on taloudellinen riski ja yrittäjä on voinut valita työaikansa ja kuljetustapansa. Tämä ei ole kuitenkaan riittänyt vaan päätökseen haetaan muutosta. Vain Suomessa yrittäjä ei saa olla yrittäjä, jos sitä itse haluaa.

Koronan aikana on myös itse tullut kokeiltua ruokakuskeja ja homma toimii. Kerran homma ei toiminut, mutta silloin sai hyvän korvauksen seuraavaan tilaukseen. Hampurilaisia ja pitsaa on tullut tilattua palvelusta, mutta paljon muutakin ruokaa porukka tilaa kotiinsa ja työpaikalle.

Toiminnalle on selvää kysyntää, joten älkää antako homman kuolla. Muuten on taas työkkärissä lisää työnhakijoita tulevaisuudessa.

#wolt #ruokakuski #ruokakuljetus #pitsa #pizza #hallintoikeus #kuljetustapa #ruokalähetti #pikaruoka #koronanaika #tövoimatoimisto #työkkäri #taloudellinenriski #ruokakassit #ravintola #pikaruokapaikka #kotiinkuljetus #yrittäjä #naughtyburger #ruoka 

Jaa tämä sivu