19. loka, 2021

Bensan hinta

Bensan hinta huitelee jo lähellä paria euroa ja pohjoisen toisilla paikkakunnilla on jo ylittänyt sen. Liikenne ja viestintäministeri Timo Harakan keväinen lausahdus, että bensan hinta ei nouse tällä vaalikaudella ei siis millään pidä paikkaansa. Uskon, että tästä muistutetaan  häntä vielä monta kertaa.

En tiedä onko nykyisessä hinnassa jo mukana Marimekon Mika Ihamuotilan ehdottoma ilmastohätätilavero bensalitralta vai tulisiko se tulevaisuudessa vielä tähän päälle. Jos hän itse haluisi tehdä ilmastotekoja, niin hän voisi lopettaa kolonialistisen vaateteollisuuden Kiinassa ja muissa halpatyövoiman maissa ja tuoda tuotannon takaisin Suomeen. Noilla katteilla voisi kyllä valmistaa tuotteet ihan hyvin Herttoniemessä tai Tampereella. On helppoa sanoa, että nostetaan bensan hintaa ja olla niin suurta hyväntekijää ympäristöasioissa.

Bensan hinnan noususta varmasti iloitsevat määrätyt puolueet Suomessa. Se ei kuitenkaan maailman ympäristöasioita pelasta, että suomalainen kansa maksaa kaikesta korkeampaa hintaa. Jos ympäristöstä ollaan huolissaan, niin lopetetaan asevarustelun kasvu ilmassa ja merissä, lopetetaan satelliitit, lopetetaan olympialaiset ja halpatyövoima-tehtaat eri maissa. Kaikkea kuraa ei voi laittaa tavallisen pienen kuluttajan maksettavaksi Suomessa, sillä sillä ei koskaan tämä maapallo pelastu.

#bensa #bensanhinta #kolonialismi #marimekko #mikaihamuotila #tampere #herttoniemi #puolueet #asevarustelu #satelliitit #asevarustelu #lopetetaanolympialaiset #halpatyövoima #hapatyövoimatehtaat #ympäristö #timoharakka #viestintäjaliikenneministeri #ministeri #kiina #asevarustelunkasvu #satelliitti #imastohätätilavero #kate 

 

 

Jaa tämä sivu