21. syys, 2021

Poliisin määrärahat

Nyt kiistellään poliisien määrärahoista. Hallituksen mielestä poliisi saa tarpeeksi rahaa ja poliisin mielestä aivan turhan vähän. Keskustan Annika Saarikko epäilee, että poliisi on tuhlannut liikaa rahaa. Poliisi esittää kuitenkin järkeviä näkökantoja siitä, miksi rahaa on liian vähän.

Opposition mielestä poliisille olisi tärkeä antaa enemmän määrahoja. Enemmistö kansasta on mielestäni sitä mieltä, että poliisin tulee saada riittävä määrä rahaa. Mitä kaikkea tapahtuisikaan, jos huumeet vapautuisivat, kuten Vihreät ovat esittäneet. Tupakka ja nuuska olisi kiellettyä ja huumeet olisivat vapaita käytettäväksi. Kaikkeen tuntuu löytyvän rahaa hallitukselta paitsi Suomeni vahuksille ja poliisille. Samanlaista meno on ollut jo useamman vuoden.

Kaikki eivät taida muistaa miten poliisille kerättiin 60-luvulta rahaa poliisiautoihin. Ne luovutettiiin poliisille Senaatintorilla ja minäkin olin ehkä silloin paikalla 14.5.1967. Kampanjan masinoi Niilo Tarvajärvi ja rahat saatiin kasaan Hamsteri-tarroilla. Kohta pitää alkaa kerätä rahaa poliisiautoihin, kun hallitus pelastaa sillä aikaa suurta maailmaa.

Kuvassa poliisi tarkistaa autoja Asema-aukiolla 1967. Kuva: Konstantin Grunberg, Helsingin kaupunginmuseon kuva-arkisto.

#poliisi #oppositio #hallitus #poliisinmäärärahat ##senaatintori #annikasaarikko #vihreät #vanhukset #suomenvahukset #poliisi #tupakka #nuuska #huumeet #poliisiauto #60luku #poliisiautokeräys #keräyspoliisille #keskusta

Jaa tämä sivu