17. elo, 2021

Katuruoka

Paras katuruoka on taidetta, mutta huono katuruoka on anteeksiantamatonta.

Olen katsonut Netflixistä katuruokaohjelmaa, joka kertoo ruokakultturista eri maissa. Ohjelma on todella upea läpileikkaus ruokakulttuureihin. Todella pieniä ruokapaikkoja, mitkä ovat olleet vuosikymmeniä samassa paikassa. Jopa yli 100 vuotiaat omistajat tekevät ruokaa joka päivä ja heidän kuoltuaan paikka siirtyy heidän lapsilleen.

Tämä on hienoa kapitalismia, sillä omistajat ovat todella tekemässä ruokaa koko sydämellä. Ruoka tehdään tietysti avotulella, mikä on ehdottomasti paras ruuanvalmistumenetelmä. Monesti lihaa ja kalaa haudutetaan useita tunteja. Ruuan sekaan lisätään vihanneksia, yrttejä ja mausteita. Aivan käsittämättömän upeita ja monipuolisia ruoka-annoksia. Mausteiden värit hehkuvat torialueilla. Vaikka kojujen edessä on usein pitkät jonot, niin silti ruokaa tehdään koko sielulla. Työpäivät ovat noissa ruokakojuissa todella pitkiä. Omistajat myös arvostavat omia kojujaan todella korkealle ja joillakin pienillä kojuilla on jopa yksi Michelinin tähti. Noissa paikoissa ei ruokaketjupaikkoja tunneta.

#katuruoka #streetfood #food #pikaruoka #haudutetaan #pienetkojut #michelinintähti #yrtit #mausteet #hyvääkapitalismia #vihannekset #ruokakoju #anteeksiantamatonta #katruokaontaidetta #netflix #avotuli #ruuanvalmistusmenetelmä #paras #pitkätjonot #mausteidenvärit #värit #värithehkuvat #kokosielulla #ruokaasydämestä #hyväkaturuoka #ruokaketju #eiruokaketjuille

Jaa tämä sivu