11. elo, 2021

Ikääntyneet

Ikääntyneet ovat yhä unohdettuja ja istuvat koronakaranteenissa Suomessa. Puhutaan, että koulujen lähiopetus on turvattava, mutta kuka puhuisi ikääntyneistä. Hoito on syvältä pimeydestä. Kuka turvaisi heidän oikeudet? Ilmastonmuutos ei tapa heitä, mutta erityksiin jättäminen tappaa. Heillä ei ole montaa vuotta elinaikaa, joten tehkää siitä ajasta inhimillinen.

Kuvassa on 13 ihmistä yhdessä tilassa Ateneumin Repin näyttelyssä. Heitä on tuossa tilassa enemmänkin. Kuitenkin ikääntyneiden päivätoiminnassa saisi olla tällä hetkellä vain 10 henkeä samassa tilassa ja tässä luvussa on mukana myös hoitajat. Näin päivätoimintaa ei saada käyntiin, koska toiminta ei voi olla mitenkään kannattavaa. Ei auta, vaikka kaikki asiakkaat on rokotettuja ja myös hoitajat. Myös konsertteja järjestetään ja niissä saa olla paikalla yli 10 henkeä.

Koronanyrkki olisi voinut olla toimiva organisaatio, joka olisi pystynyt puuttumaan räikeisiin epäkohtiin koronan aikana. Nyt ikääntyneet kärsivät ja kysyvät koko ajan miksi he eivät pääse päivätoimintaan. Mutta välittääkö kukaan heistä tällä hetkellä? Myös hoitajapula  on pahentunut tällä vaalikaudella ja sen korjaaminen ei ole vain parin tunnin juttu.

#korona #vanhukset #oikeudet #syvältäpimeästä #koronanyrkki #toimivaorganisaatio #rokotettu #vanhuksetkärsivät #päivätoiminta #ilmastonmuutos #konsertti #vaalikausi #hoitajapula #ateneum #repin #koronanaikana #hoitajat #inhimillinen #ikääntyneet #ikäihmiset 

Jaa tämä sivu