6. elo, 2021

Menestyshuolia

Suomi ei ole hirveästi saanut mitaleita Tokiosta. Kuuluisa pohjoismainen yhteistyö ei ole oikein toiminut. Vain Islanti on osoittanut pohjoismaista solidaarisuutta Suomelle. Muut maat ovat rohmunneet kaiken värisiä mitaleita olan takaa. Norjakin on niin kova, että ottanevat jo seuraavissa olympialaisissa Pariisissa kolmoisvoiton miesten 100 m juoksussa.

Suomi on menestynyt viimeisissä olympialaisissa niin huonosti, että jotain pitäisi tehdä. Suomen pitäisi vaatia uusia lajeja olympialaisiin. Pesäpallo, eukonkanto, mölkky ja Tynkkyläisen suohiihto sopisivat upeasti uusiksi lajeiksi. Samon kulttuurilajit voitaisiin ottaa taas mukaan olympiakisoihin. Nämä lajit olympialiike on hylännyt kokonaan. Ehä silloin saisimme Suomeen uusia olympiavoittajia ja Porilaisten marssi soisi televisiossa. 

Suomi voisi tehdä huonosta olympiamenestyksestä uuden vientituotteen. Miten missasimme lahjakkaat nuoret, miten kasvatimme urheilubyrokratiaa, miten hassasimme olympiabudjetin,  ja miten jäimme muista pohjoismaista jälkeen olympialajeissa. Näihin, kun yhdistämme ilmastomuutos vientituotteet, niin lopputulos on kansantalouden näkökulmasta varsin mykistävä. Rahaa tulee Suomeen kaikista ikkunoista ja ovista.

Onneksi tämä on vain urheilua, eikä niin vakavaa. 

Kuva: T-mizo.

#tokyo #tokioolympialaiset #olympialaiset #olympialiike #ilmastomuutos #vientituote #urheilubyrokratia #olympiabudjetti #olympiapyrokratia #tynkkyläisensuohiihto #rahaa #vintituote #eukonkanto #mölkky #pesäpallo #urheilubyrokratia #kansantalous #kulttuurilajit #norja #islanti #pohjoismainenyhteistyö #rohmunneet #norjallekolmoisvoitto #100mjuoksu #kolmoisvoitto #vaatia #pariisi #pariisiolympialaiset

Jaa tämä sivu