23. heinä, 2021

Olympialaiset

Tätä kirjoittaessa alkavat Tokion olympialaisten lähetykset hetken päästä. Ilmassa on suuria kysymysmerkkejä. Itse japanilaiset olisivat halunneet peruttaa omat kisansa. Tietysti järjestäjät haluavat ne järjestää, sillä kisoihin on laitettu rahaa monia miljardeja. Varmaankin samanlainen tunne, kun Helsingissä, jossa kisoja siirrettiin sodan takia.

Jos torjuttaisiin ilmastonmuutosta, niin kisoja ei pitäisi enää järjestää. Suurin osa kisapaikoista jää käyttämättömäksi kisojen jälkeen. Kisat paisuvat koko ajan, vaikka niiden pitäisi pienentyä. Uusia lajeja tulee koko ajan lisää ja nytkin Tokion kisoissa uusia lajeja ovat rullalautailu. lainelautailu, karate ja kiipeily. Vanhoina lajeina palaavat softball ja baseball. 

Puhutaan ilmastonmuutoksesta, mutta tehdään toista. Se on sama asia, kun Kiinasta ostetaan koko ajan enemmä tavaraa, vaikka maa saastuttaa eniten maailmassa. Mitä enemmän ostamme, niin sitä vähemmän työpaikkoja on Euroopassa. Silti keksimme uusia veroja Euroopaan, vaikka niitä pitäisi keksiä Kiinalle.

Minun puolestani olympialaiset voisi hyvin lopettaa. Toki niitä katson jonkin verran ja hurraan, jos Suomi voitaa. Silti tajuan, että niiden aika meni jo kauan aikaa sitten. Nykyisin Suomi olisi jo liian pieni maa niiden jäjestämiseen. Nyt vain suuret maat jakavat kisojen järjestämisen. Olympiaate ei ole enää yhtä vahva ja sen tietää myös kisojen järjestäjät. Silti peli jatkuu, kun mitään ei olisi vialla.

#olympialaiset #tokio #ilmastonmuutos #suomi #kiina #kiinasaastuttaa #helsinki #kisatsiirrettiin #sodantakia #rullalautailu #kiipeily #karate #lainelautailu #softball #baseball #uusiaveroja #japani #japanilaiset #miljardeja #tokyo #olympics #olympiaate #olympicgames #olympiarenkaat #helsinki1952

Kuva: Dick Thomas Johnson

 

Jaa tämä sivu