15. heinä, 2021

Ongella

Tänään olimme Siltamäessä ongella lastenlasten kanssa. Yhtään kalaa emme kyllä saaneet. Koska oli niin kuuma, niin emme olleet niin kauan. Siltamäessä oli kaupungin tekemä onkilaituri. Se on todella hyvä ja toimiva idea, josta olen kirjoittanut minäkin jo monta vuotta sitten. Nyt niitä vain rakentamaan ympäri Helsinkiä Vuosaareen, Vartiokylään, Munkkiniemeen, Töölööseen, Suomenlinnaan, Lapinlahteen, Lauttasaareen, Keilahteen, Matinkylään, Westendiin ja moniin muihin paikkoihin. Niistä on helppoa ja turvallista onkia.

Tänään siis vain oli pieniä nykäisyjä ja nekin taisi olla pieniä salakoita. Lapsenlapset jo kuitenkin kyselivät, että milloin mennään uudestaan kalaan. Jokaisella oli oma onki ja niissä lasten nimikirjaimet, etteivät onget sekoitu keskenään. Kaikilla oli omat pelastusliivit ja suojalasit. Hollantilaisiakin matoja oli mukana runsaasti. Kuka alkaa viljellä Suomessa matoja? Alkupääoman saisi kerättyä keväällä sateiden jälkeen kaduilta ja nurmikoilta.

#siltamäki #onki #onkiminen #onkilaituri #hyväidea #turvallisestikalassa #vuosaari #töölö #munkkiniemi #lauttasaari #suomenlinna #salakka #pieninykäisy #omatonget #nimikirjaimet #omatonget  #lapsenlapset #pelastusliivit #suojalasit #turvallistaonkia #eikaloja #hollantilaisiamatoja #mato #matoja #suomalaisiamatoja #alkupääoma #matofarmi #suomalainenmatotehdas #matojenviljely #kevät #sateidenjälkeen #keilalahti #matinkylä

Jaa tämä sivu