4. heinä, 2021

Rättäri

Kuvassa vähän harvinaisempi rättäri vuodelta 1988. Mallia Citroen 2cV6 Perrier on tehty vain 1000 kpl ja kuvan auto on ainoa mikä on Suomessa. Autossa on erikoinen keulakoristelu ja autossa on oma jääkaappi, johon mahtuu 6 kpl Perrier juomia. Auto oli esittelyssä Helsinki cruising-tapahtumassa.

Olen myös itse ajanut Eurooppaan aikoinaan 80-luvulla. Malli oli vain tavallinen karvalakki versio. Vaikka auto ei paljon kiihtynyt kävimme kuitenkin sillä Andorassa asti. Muistan kuinka paikalliset sanoivat, että olimme ainoat, jotka kävivät rättärillä Andorassa. Meilläkin meinasi matka tyssätä kesken. Olimme juuri pääsemässä perille, kun härkä tallusteli ikävästi meidän auton eteen. Siitä ei auto enää lähtenyt eteenpäin, sillä Andorra on 1996 metrin korkeudessa. Ei sinnä auttanut, kun kahden huonokuntoisen työntää. Oli se aika kuumaa puuhaa. Kuitenkin perille pääsimme. Takastulomatka sujui joutuisammin, kun matkassa oli monta laatikollista Andorrasta ostettua Bacardia ja yksi Canon zoom. Seuraavan viikon saksalaiset turistit parkkeerasivat meidän teltan ympärille saadakseen ilmaista viinaa.

#rättäri #citroenperrier #2cv6 #andorra #jääkaappi #eurooppaan #andorra #härkä #viinaa #canonzoom #80luku #huonokuntoisen #takastullomatka #viinaa #canonzoom #bacardi #saksalaiset #saksalaisetturistit #parkeerasivat #teltanympärille #teltta #karvalakkiversio

Jaa tämä sivu