27. kesä, 2021

Juhannus

Olipa mukava juhannus taas kerran. Tuli syötyä lähiruokaa yllin kyllin. Perinteiset juhannus-siiat tuli myös pyydettyä. Ensin näytti huonolta, mutta sitten siikaa tuli olan takaa. Valmistimme siioista tuttua ja turvallista minuuttimarinaadia. Paikan isäntä grillasi lisäksi lähimetsästä pyydystettyä peuraa. Se oli taivaallista ja hävisi tuota pikaa parempiin suihin. Myös Snappertuunasta ostetut uudet perunat olivat loistavan makuisia. Kirnuvoita meni niiden kanssa iso pala.

Ahvenet olivat todella nirsolla päällä. Eilen satoi rajusti ja paukkui oikein kunnon ukkonen. Vaikka ukkonen oli 3-4 kilometrin päässä, niin meteli oli todella kova. Tänäänkin näytti ahventen syönti olevan aluksi huonoa. Sitten alkoi tuulla ja ahven alkoi nopeasti syödä. Tänään otti isompi ahven vaappuihin. Parhaat vaaput olivat Hotta-vaappu ja Spearhead. Vuosivaappu Spearheadista antoi tänään suurimmat ahvenet ja hauet. Sääli vain, että piti lopettaa, kun syönti alkoi olla mairittelevan hyvää. Kuitenkin taas tutut kotimaiset vaaput olivat parhaimpia, joten mkään ei ole muuttunut tutuilla vesillä.

#siika #minuuttimarinaadi #peura #snappertuna #ukkonen #hottavaappu #vaapppu #nilsmaster #nilsmasterspearhead #ahven #ahvenvaappu #vuosivaappu #kotimaiset #taivaallista #liha #lähiruoka #juhannussiiika #kirnuvoi #uudetperunat #hauki #kotimaiset #kotimaisetvaaput #kotimaisetmerkit #tututvedet #alkoituulla #kirnuvoi 

Jaa tämä sivu