21. kesä, 2021

Elokapina

Poliisilla oli tänään kantohommia eduskunnan edessä, kun Elokapinan mielenilmaisuun osallistuneet eivät halunneet luopua kadunvaltauksesta. Tapahtuma sujui hyvässä hengessä, eikä suuria ylilyöntejä näkynyt. Poliisi toimi hyvin maltillisesti ja asiallisesti. Ainakin minä näin asian niin.

Mielestäni suurin ongelma syntyi vastamielenosoittajista. Heitä oli aika paljon paikalla. Osa otti hyvinkin rennosti, mutta osa oli ottanut alle rähinäjuomaa. Ainakin jokunen heistäkin joutui maijan kyytiin asemalle. Vastamielenosoittajilla oli runsaasti äänentoistolaitteita matkalla mukana. Kansaneustajiakin näkyi aika monta paikalla. Katsomossa eduskunnan edessä oli paljon ihmisiä ja illassa väreili kansanjuhla, vaikka toisille tilanne oli hyvin vakava. Kukaan mielenosoittajista ei laittanut poliisille pahasti vastaan.

Kävin kuvaamassa mielenilmaisua neljä kertaa ja minulla on aikamoinen dokumentaarinen kuvakokelma tästä viikonlopusta. Kuvasin melkein kaikkea mitä eteeni tuli. Perjantaina olin aikaisin liikkeellä ja otin kuvia aamutoimista telttaleirissä. Uskon, etä tämä kuvakokoelma on aika arvokas historiallisesti tulevaisuudessa. Uskon, että telttaleirissä nukkui yön yli monta tulevaisuuden päättäjää ja kansanedustajaa. Naisia oli huomattavasti enemmän tapahtumassa mukana kuin miehiä.

#ekokapina #eduskunta #kansanedustajia #kansanjuhla #yönyli #telttaleiri #pollisi #hyväpoliisi #maltillisesti #maijankyytiin #dokumentaarinenkuvakokelma #rähinäjuomaa #aamutoimet #katukuvaus #valokuvaus #vastamielenosoittajat #mielenilmaisu #yönyli #rennosti #kansanjuhla #äänentoistolaite #historiallinenkuvakokoelma #tulevaisuudenpäättäjät #poliisi #kantohommia

Jaa tämä sivu