9. touko, 2021

Bengtskär

Kävimme Jaanan kanssa perjantaina haahkaretkellä Bengtskärin majakalla. Matkalla Kasnäsiin näytti ilma todella heikolta. Satoi vettä kaatamalla ja Jaana sanoi, ettei tässä ole mitään järkeä. Minä sanoin koko ajan, että kyllä se ilma paranee perillä. Ja näin kävikin, eikä perillä tullut enää pisaaraakaan vettä.

Matkalla Bengtskärin majakkasaarella kävimme Örön saarella ja sekin näytti mielenkiintoiselta. Haahkoja näkyi siellä ja täällä, mutta ei kovin montaa. Perillä majakalla tilanne muuttui täysin. Heti ilmassa näkyi satoja haahkoja. Saarella oli satoja haahkan pesiä ja kaikkiaan kesäkuun alkuun pesiä tulee olemaan noin 500.

Kuvasimme tietysti hyvin ahkerasti ja kaikki akut menivät tyhjäksi ja muistikortit täyttyivät. Oli kyllä aivan ikimuistoinen vierailu saarelle. Tämän päivän kyllä muistaa hyvin pitkään. Haahka on hieno lintu ja ne hakevat läheistä turvaa ihmisistä. Myös palvelut ja tarjoilu saarella pelasi todella hyvin.

#haahkaretki #haahka #bengtskär "majakkasaari #majakka #örö #saari #valokuvaus #akku #muistikortti #ilmassa #satojahaahkoja #kasnäs #haahkanpesä #ikimuistoinen #palvelu #kesäkuu #saari #tyrskyt 

Jaa tämä sivu