17. huhti, 2021

Ravintolat

Ravintolat avaavat pääkaupunkiseudulla ovensa maanantaina. Kysymerkiksi jää kuinka moni niistä avaa silloin ovensa. Ruokaravintoloille oli odella suuri ja karvas pettymys, että alkoholi tarjoilu loppuu niissä klo 17.00. Sen sijaan ravintolat saavat avata ovensa jo klo 05.00 ja ne saavat aloittaa tarjoilun 07.00. Onko tässä mitään pienintäkään järkeä. Hallitus yllyttää, että menkää vetämään kunnon aamukännit. Sen sijaan ruokaravintolat menevät kiinni jo 19.00. Eli ei ole mikään ihme, että osa ravintoloista pysyy edelleen suljettuna. On vaikea laturavintoloissa tarjoilla ruokaa ilman viiniä, kun tarjoilu loppuu klo 17.00.

Pikaruokaa ja ruokaravintoloita pitäisi ehdottomasti verottaa eri tavalla. Vaikka ole pikaruuan ystävä, niin olen silti sitä mieltä, että oikeita ruokaravintoloita pitäisi tukea. Jos ei rahallista tukea, niin ainakin asettamalla erilaisia liikevaihtoverokantoja. Oikeassa ruokaravintolassa on pellavaiset pöytäliinat ja pöytiintarjoilu pelaa hyvin. Tällaisia paikkoja ei enää ole enää montaa jäljellä Helsingissä ja vielä vähemmän niitä on koronaviruksen jälkeen. Moni ravintola ei taida arvostaa ministeri Krista Kiurua rajoitustoimien takia. Kulmakuppiloita ja ruokaravintoloita kohdellaan yhtenäisesti, vaikka lähikontakteja ei tule varmasti samalla tavalla.

Verotuksessa pitäisi ymmärtää, että ruokaravintolat tuottavat paljon vähemmän jätettä kuin pikaruokapaikat. Näin ne kuormittavat yhteiskuntaa ja ympäristöä paljon vähemmän. Myös hampurilaisketjuilla on hyvinkin paljon eroja. Laatuburgerpaikat käyttävät kotimaista rotokarjan lihaa ja myös hävikkiä on niillä huomattavasti vähemmän. Esimerkiksi virkoitusjuomatölkit kierrätetään, kun isojen ketjujen juomapakkaukset päätyvät suoraan roskiin. 

#ravintolat #laaturavintolat #ruokaravintolat #hallitus #pikaruokaa #laatuburgeri #laatukarjanlihaa #liha #pöytiintarjoilu #viini #kristakiuru #ministeri #koronavirus #ravintoloidenaukioloajat #liikevaihtovero  #jäte #kierrätys #lähikontakti #pettymys #pääkaupunkiseutu #rajoitustoimet #kuormittavatyhteiskuntaa #kulmakuppila #juottokuppila #virvoitusjuomatölkki #tölkki #kierrätys #juomapakkaus #pettymys #karvaspettymys

Jaa tämä sivu