9. huhti, 2021

Helsingin keskusta

Helsingin keskusta on todella kuollut. Käy todella sääliksi helsinkiläisiä yrittäjiä. Suurin osa kahviloista ja ravintoloista on kiinni. Koko ajan tulee myös enemmän tyhjää tilaa. Huippupaikalta oleva vuokrahuoneisto ei mene kaupaksi ja saa uusia vuoktalaisia. Koronakriisi vaikuttaa varmasti kymmeniä vuosi vielä henkisesti keskustan vilkkauteen. Tuskin monikaan haaveilee nyt uudesta ravintolasta tai kahvilasta yrittäjänä. Töölössä vielä kivijalassa on melkein kaikki liikehuoneistot täynnä. Tavaratalot sen sijaan kumisevat tyhjyyttään. Tuntuu, että vasta nyt Stockmannilla on ne varsinaiset hullut päivät. Kuitenkin ollaan jo huhtikuussa, jolloin pitäisi olla kevään paras sesonki toukokuun kanssa. Kansa kuitenkin syöksyy kesälaitumille mahdollisimman aikaisin, mikä vieläkin hiljentää keskustan kauppaa kesäksi.

Kukaan ei tiedä kuinka kauan tilanne kestää. Monille yrityksille tilanne on kestämättön koska vuokrakulut raksuttavat koko ajan ja mitään varmaa tilanteen kehittymisestä ei nyt ole. 

#keskusta #hiljainenkeskusta #kuollut #helsinkiläisetyrittäjät #ravintola #kahvila #töölö #stockmann #hullutpäivät #tavaratalot #kumisevattyhjyyttään #kansakesälaitumille #huhtikuu #toukokuu #sesonki #hiljentää #kauppa #kesäksi #kansa #liikepaikka #huippupaikka #kivijalka

Jaa tämä sivu