8. huhti, 2021

Lohi

Näinhän siinä kävi, että Tenon lohi on rauhoitettu kaudella 2021. Luultavasti se on rauhoitettu useamman vuoden peräkkäin. Päätös oli tietysti oikea, koska lohen nousu on ollut niin vähäistä useamman vuoden.

Olisi mukava tietää syy lohen vähyydelle. Koska en ole lohentutkija, niin en voi kun arvailla asiaa. Mielestäni suurin syy on lohen kassikasvatus. Vuonoissa on niin paljon kalatäitä, että smoltit kuolevat niihin valuessaan mereen. Ainakin niin luontodokumenteissa kerrottiin. Varmasti yksi syyy on myös voimaks meripyynti ja trooliarmeijoiden koon voimakas kasvaminen viime vuosikymmeninä.

Silti Tenolle on päästävä. Tenon valo ja ilmapiiri on koettava. Tällä kertaa kesälomalla vavan ja kelan korvaa kamera. Nyt pääsee pureutumaan syvemmälle Tenojokilaakson elämään ja tuntureihin. Vaatiihan se mielenlujuutta, kun lohi läsäyttelee suvannossa ja itse on orpona rannalla. mutta sellaista se on elämä.

#teno #tenonlohi #teno #tenonkalastus #lohentutkija #kassikasvatus #vuono #kalatäit #smoltti #oikeapäätös #tenojokilaakso #tunturit #luontodokumentti #meripyynti #trooli #trooliarmeija #mielenlujuus #läsäyttelee #orpona #lapinvalo #tenonvalo 

Jaa tämä sivu