31. maalis, 2021

Gallup

Tein tuossa äsken ensimmäisen kuntavaalien vaalikoneen. En tiedä miten se meni, mutta uskon siihen ainakin enemmän, kun viime viikon Helsinkiä koskeva gallup. Nimittäin jotenkin tuntui, että siinä olisi joku pahasti pielessä. Vaalit sen sitten näyttävät olenko minä vai kyseinen gallup väärässä. Tutkimus oli Uuden Suomen Taloustutkimus OY:lla tekemä.

Tutkimuksen mukaan Kokoomus olisi suurin Helsingissä ja sitten tulivat Vihreät. Tuon gallupin mukaan Perussuomalaiset olisvat vasta viidentenä. Vihreillä olisi gallupin mukaan Helsingissä kannatusta kaksi kertaa enemmän kuin Perussuomalaisilla. Jopa Vasemmistoliitolla olisi 3,1% suurempi kannatus. Vihreiden kannatus on aika suuri 23,1, kun se valtakunnallisesti on ollut viimeaikoina alle 10% puolue. 

Aivan samaa vääristymää oli ennen eduskuntavaaleja. Tälläkin kertaa voi mennä aika pahasti rotkoon tämä ennustus . On aika ikävää, jos asiasta ei puhuta lehdistössä vaalien jälkeen, vaikka erot eivät mahdu mitenkään virhemarginaaliin. Onneksi itse en äänestä Helsingissä. Nimittäin en löytäisi Helsingin pormestariehdokkaista yhtäkään minulle mieluisaa ehdokasta. Kaikki haluavat olla suuria pormestareita, mutta harva heistä välittää oikeasti stadista ja sen historiasta.

#kuntavaalit #uusisuomi #perussuomalaiset #vihreät #vasemmistoliitto #stadi #valtakunnalliseti #eduskuntavaalit #vääristymä #virhemarginaali #vaalikone #gallup #valtakunnaliseti #rotko #ennustus #pormestariehdokas #taloustutkimusoy #historia

Jaa tämä sivu