3. helmi, 2021

Etänä

Vuoden aikana etänä sana on noussut suureen kukoistukseen. Työtä tehdään etänä, kokouksia pidetään etänä ja nyt taidenäyttelytkin on etänä.

Eilen Vivian Maier näyttely oli etänä ja sen järjesti Suomen valokuvataiteen museo Facebookissa. Tilaisuus oli hyvä ja nautin siitä. Kuitenkin paljon jää puuttumaankin, mutta minkäs koronapirulle teet. Itse kaipaan näyttelyssä olevia muita ihmisiä. He luovat taidenäyttelyihin omanlaisensa tunnelman. Olen kyllä ollut museoissa joskus yksinkin ja nautin siitäkin. Kuitenkin näyttelyissä käyvien ihmisten persoonallisuus, kommentit ja ilmeet ovat osa kokonaisuutta, joka tehoaa ainakin minuuun. Usein he vaihtavat kanssani hymyn tai muutaman lauseenkin. Se lämmittää kyllä vanhan mieltä.

Kuitenkin eilinenkin päivä osoitti, että etätaidenäyttelyt ovat tulleet todeksi. Eilen paikanpäällä kuvanottohetkellä oli ihmisiä 531 etänä. Sama määrä ihmisiä museossa aiheuttaisi kaaoksen ja turvaväleistä ei olisi tietoakaan.

#etätyö #etätaidenäyttely #etänä #teams #persoonallisuus #ilmeet #hymy #museo #suomenvalokuvataiteenmuseo #taidenäyttely #vivianmaier #tunnelma #facebook #koknaissu #tehoaaminuun #lämmittäämieltä #mieli #koronapiru 

 

Jaa tämä sivu